2015. június 5., péntek

Mik is azok a termogenikus zsírégetők?!

Sziasztok!
Ez első bejegyzésemben egy igazán nyárhoz kapcsolódó témát fogunk boncolgatni. A nyár közeledtével megtelnek a konditermek "2 hét alatt csodát váró okostojásokkal" és az elszántabbak a jobb hatás érdekében valami kis zsírégetőt is terveznek beszerezni. Többségük a termogenikus zsírégetők mellett dönt, de nem árt tudni, hogy pontosan mi is ez. (természetesen a cikk nem csak az "okostojásoknak" szól, hanem azoknak is akik rendesen edzenek. Az okostojást pedig senki ne vegye sértésnek.)

Szóval egyáltalán, mit jelent az, hogy termogén zsírégető?
Elnevezése régebbről ered, a korábban alkalmazott hatóanyagok miatt(ma már tiltottak), amelyek
képesek voltak megemelni valamilyen mértékben a test hőmérsékletét, főként más stimulánsok vagy gyógyszerek, pl.koffein társaságában. Ez kedvez a testzsír lebontásához szükséges folyamatoknak, amellett, hogy az adott hatóanyag más módon is segíti a zsírvesztést. Mielőtt valaki félre értené, nem kiizzadod a zsírt, mert az fizikai képtelenség mert a zsír egy szövet, nem folyékony! Mivel a tested a zsírt arra is használja, hogy melegítse a szerveid ezért pl.: ha télen mész hidegbe futni, nem a zsírt fogja a tested energiaforrásként felhasználni(tehát nem fogsz zsírtveszteni) mert a tested nem olyan buta, hogy kockáztassa a belsőszerveid kihülését. Tehát, ha fogyni szeretnél egy normál hőmérsékletű helyen végezd az edzéseid mert ott a zsír elveszti azt a funkcióját, hogy melegítsen és így megmarad az energiaforrás szerepnél.
De vissza az témához!

Mit tudnak ma ezek a termékek?
A most kapható termékek az anyagcsere pörgetése révén, erős metabolikus stimuláció útján produkálhatnak hasonló,de enyhébb és alig érzékelhető termogenikus hatást. Azonban közel sem olyan nagy mértékű, mint a "valódi" termogén zsírégető esetében.
Fokozzák, felpörgetik az anyagcserénket, ezzel nagyobb energiamennyiség elhasználására sarkallva a testünket, edzéstől függetlenül.
Ez nem azt jelenti, hogy edzés és megfelelő étrend nélkül is hatásosak lennének!
Csodaszerek NEM léteznek, különben nem lenne annyi elhízott ember.
Remélem hasznos volt számotokra a cikk. Találkozunk a következőben.
:*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése